Értékbecslek

Értékbecslek

Mi látszik a térképmásolaton?

2021. február 17. - ertekbecslekMelinda

 

Akár vásárolunk, eladunk, vagy pályázathoz adjuk fedezetnek az ingatlant, mindig figyeljünk arra, hogy a térképmásolaton legyen feltüntetve minden felépítmény úgy, ahogy a valóságban fel van építve. Arra is figyeljünk, hogy az ingatlan-nyilvántartási megnevezés is egyezzen a térképmásolaton feltüntetettekkel.

Miért?

Nincs annál kellemetlenebb dolog, amikor értékbecslés során kiderül, hogy a térképmásolaton NINCS semmi feltüntetve. Ilyen esetben – hiába van felépítve a lakóház + melléképület – csak telekértéken lehet számolni, értékelni.

Ennek pótlása hosszú időt vesz igénybe, hiszen földmérőt kell hívni, majd pedig a földhivatalnál kell mindent rendezni.

Ne emiatt a baki miatt ússzon el egy pályázat, vagy menjen el egy biztos vevő.

 

Szánjon rá időt arra, hogy besétál a földhivatalba, megnézi, hogy a térképmásolaton mi van feltüntetve, az ingatlan-nyilvántartásnál pedig mi az ingatlan pontos elnevezése. A mai online világban ezt ügyfélkapun is meg tudja nézni. Bár azért javaslom a földhivatalba történő személyes megjelenést, mert ha eltérés van, az ott dolgozó földhivatali munkatárs egyből tud javaslatot tenni, hogyan lehet rendezni a dolgokat.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ertekbecslek.blog.hu/api/trackback/id/tr5216430374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása